SOS ambassadeur Vincent Kompany is ‘New European of the Year’

16 juin 2015

Vincent Kompany neemt het al jaren op voor diegenen wiens stem het minst luid klinkt. Als ambassadeur voor SOS Kinderdorpen maar ook als drijvende kracht achter BX Brussels, een sociale voetbalclub. Voor dat jarenlange engagement wordt hij nu beloond.

Unanieme keuze

De ‘New European of the Year Award’ werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Europees Parlement en huldigt Europeanen met roots buiten Europa. De internationale jury, samengesteld uit Europese politici en vertegenwoordigers van het zakenleven en ngo’s, koos unaniem voor de Belgische topvoetballer.

Een voorbeeld voor iedereen

Europees parlementslid Philippe de Backer noemde Kompany een “voorbeeld voor veel Europeanen” en huldigde zijn “spirit, ondernemerstalent, sociaal engagement en vrijwilligerswerk, waardoor hij over de grenzen heen opvalt.”

“Belangrijkste prijs uit zijn carrière”

Omdat Vincent momenteel in in Frankrijk op oefenstage is met de Rode Duivels, werd de prijs overhandigd aan vader Pierre Kompany. “Deze award is een van de belangrijkste die hij ooit al gewonnen heeft”, zei Kompany. “Ik ben zeer fier op mijn zoon en ben blij dat hij hier vooral geroemd wordt als mens. Daar kan een vader alleen maar fier op zijn.”. Wij zijn dat alvast ook!

Zorg er voor dat geen enkel kind in de kou blijft staan. Steun net als Vincent Kompany SOS Kinderdorpen en word meter of peter.

Word meter of peter
Lire plus d'articles sur:

Word meter of peter

en steun net als Vincent Kompany kwetsbare kinderen

Choisissez le montant
Sexe de l'enfant
Âge de l'enfant
De préférence, dans cette région,
Vos données
Votre numéro de compte
Paiement mensuel par domiciliation: Plus d'infos
Remarques